‘Ik stond er laatst nog van te kijken tijdens de 1uur.nu-borrel’

Leestijd: 2 minuten

Als trainer van het eerste uur is Erik van Sandwijk al vijf jaar lang betrokken bij het 1uur.nu-avontuur. Hij heeft de organisatie zien groeien, maakte een enorme persoonlijke ontwikkeling door en merkt tot op de dag van vandaag dat hij continu nieuwe kennis opdoet. In deze blog vertelt hij waar zijn trainershart sneller van gaat kloppen.
“Mensen een glimlach bezorgen en hen zien groeien op de eigen werkplek: dat geeft mij de meeste energie. Wat dat betreft heb ik ontzettend dankbaar werk: medewerkers van 1uur.nu-klanten zijn altijd blij om me te zien komen. Bovendien zie ik á la minute concrete effecten van mijn werk wanneer ze de voordelen van hun software gaan inzien en met de geleerde handigheidjes bekender en vertrouwder worden in hun digitale gedrag. Ik kom écht om te helpen; dat motiveert me gigantisch.

Open communicatie

Het begon allemaal vijf jaar geleden toen ik online reageerde op een aangeboden freelance klus. Het bleek niet bij een losse klus te blijven, maar was het begin van een mooie, jarenlange verbinding als trainer bij 1uur.nu. Het is fantastisch om te zien hoeveel energie in die jaren is gestoken in de groei van 1uur.nu. Bas van Gool en Bas van Leur zijn enorm aan het knokken geweest en dat werpt zijn vruchten af. De betrokkenheid van de organisatie is groot, zowel bij klanten als intern. We hebben echt een verbinding met elkaar en ik voel me altijd welkom om zaken te bespreken die me op het hart liggen. De communicatiesfeer is heel open; prettig!

Ruime vertegenwoordiging

Bij de meest recente digitale borrel van 1uur.nu stond ik er nog van te kijken met wat voor groep mensen we daar zaten. We begonnen met een klein clubje dat op één hand te tellen was, en daar zaten we nu dan met een man of 30! Er heeft echt een interessante groei plaatsgevonden, ook voor mij persoonlijk. Ik begon met puur en alleen de 1 uurs-trainingen op de werplek, maar heb mijn werkzaamheden langzaam uitgebreid en houd me nu ook veel bezig met adoptie van Office 365, bijvoorbeeld binnen de organisatie van een klant waar ik nu al 2,5 jaar bij betrokken ben. Dat behelst weer veel meer dan het aanreiken van concrete handvatten en betekent dat ik me heb verdiept in een hele reeks werkzaamheden en vernieuwingen.

Zelf bijleren

Zo ben ik vanaf de nullijn betrokken geweest bij het opzetten van een functionele helpdesk, heb ik zelf uiteenlopende programma’s en tools van Microsoft leren gebruiken en ben ik onderdeel van de speciaal opgezette change board. Met een klein groepje mensen binnen deze change board houden we ons bezig met nieuwe updates en features en voor de overwegingen of we daarmee aan de slag moeten en zo ja, wat voor effecten dit op de organisatie zal hebben. Zelf kennis opdoen om die vervolgens over te brengen op de klant, daar gaat het om. Elke dag leer ik bij.

Waar de toekomst me gaat brengen weet ik niet, maar op het trainersvak ben ik in elk geval voorlopig nog niet uitgekeken. Hoe mooi is het als je het kwartje ziet vallen en medewerkers dankbaar zijn voor de ontdekkingen die ze doen? Ik vind het heerlijk om mensen op die manier te helpen.”

Deel dit artikel: 

Lees verder

Leestijd: 4 minuten

Copilot voor Microsoft 365 is een krachtig hulpmiddel dat ons op veel manieren kan ondersteunen. Maar, laten we eerlijk zijn, het...

Leestijd: 3 minuten

Stel je voor: het is maandagochtend, een drukke start van de werkweek. Je opent je laptop met het voornemen om productief...

Leestijd: < 1 minuut

1uur.nu organiseert maandelijks een livesessie over Copilot voor Microsoft 365. Dit is de nieuwe AI-functie die je productiviteit en creativiteit op...

Verschillende generaties op de werkplek - van uitdaging naar kans 1uur
Leestijd: 4 minuten

Op dit moment zijn er vier verschillende generaties actief op de werkvloer: de Babyboomers, Gen X, Millennials en Gen Z. Het...

Leestijd: < 1 minuut

1uur.nu organiseert maandelijks een livesessie over Copilot voor Microsoft 365. Dit is de nieuwe AI-functie die je productiviteit en creativiteit op...

Succesvolle datamigratie van on-premise naar de cloud Hoe doe je dat 1uur deelt tips
Leestijd: 3 minuten

Veel organisaties staan aan de vooravond van een datamigratie van ‘on-prem’ naar de cloud. Maar hoe zorg je ervoor dat deze...

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand:

Aan de slag met Copilot voor Microsoft 365?

1uur.nu gebruikt cookies voor website-optimalisatie.
Klik hier voor meer uitleg.